Най-големите проблеми на пловдивските  общини са ВиК мрежата, както и

...
Най-големите проблеми на пловдивските  общини са ВиК мрежата, както и
Коментари Харесай

Пловдивските кметове искат ВиК да спре да вдига цената на водата заради усвоени европари

Най-големите проблеми на пловдивските  общини са ВиК мрежата, както и пътната инфраструктура. Именно те са били сложени на среща сред новия регионален управител  Илия Зюмбилев и общинските кметове.
Прочетете още
Областният шеф даде брифинг след срещата, като избори главните акценти в нея. Общините са поискали от Зюмбилев подпомагане за планове, които не подлежат на европейско финансиране, само че са прекомерно огромни, с цел да може да се създадат през локалния бюджет.  Проектите касаят на първо място водоснабдителната и канализационната мрежа, както и пътната инфраструктура.

Бил е направен и лист с планове, като ще се търси подпомагане част от тях да бъдат поставени като предпочитани за АПИ и „ ВиК – холдинга ”.

Също по този начин е било обсъждано да се предложат законодателни промени, свързани с метода на определянето на цената на водата.

„ Ще търсим подпомагане през парламентарни групи да се внесе законопроект, който да ограничи  ВиК сдруженията да подвигат цената на водата, като обосновават вложения в мрежата си, които са по европейски стратегии, целево държавно или общинско финансиране ”, изясни регионалният шеф. По думите му не е заслужено от ВиК да поставят в бизнес проектите си подобен вид вложения, които са безплатни и след  това да оправдават нарастването на цената на водата с тях, а това е услуга, която има на първо място и обществен темперамент.

Околовръстното шосе е различен приоритет, който е поставен  от Община Пловдив. По думите му скоро може да стартира построяването на новия лъч, който ще свърже Асновградско шосе със Скобелева майка.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР